UN ESPAI DE SOMNI

L’Auró és dissenyat i construït des dels seus inicis, sense barreres arquitectòniques, ni psicològiques. No és un edifici adaptat: és un edifici accessible.

Ens basem en l’experiència de molts professionals que han treballat en el camp social, i en contacte directe amb persones amb mobilitat reduïda o afectades d’alguna limitació. I recollint els seus consells, hem dissenyat una instal·lació oberta a tothom, perquè vingui qui hi vingui, disfruti d’un accés universal a tots els espais: sales, banys, menjador, cuina, habitacions, llits, jardins, piscina etc…

gali entrada

 

El disseny de la construcció, promociona  l’orientació dins les instal·lacions, i l’accés lliure als espais interiors i exteriors.

IMG_0666

L’Auró és un edifici lineal, amb un passadís central, de casi dos metres d’amplada. Uneix així tots els espais, marcats i pintats en diferents colors que faciliten l’orientació i identificació de les diferents habitacions i estancies.

pasadismanel

Els colors són relaxants i uniformes, facilitant el moviment i l’estada en les diferents àrees.

Les sales són espaioses, dissenyades per ser còmodes en els diferents usos. Es monten individualment segons les necessitats de cada estada.

la sala de tallers

la sala de tallers

 

Les habitacions també es dissenyen segons el tipus d’estada i les seves necessitats. Així hi poden tenir: llits articulats, baranes telescòpiques, bressols, llits individuals, lliteres abatibles per facilitar les transicions en el llit de sota.

Trobareu de manera estàndard:

2 habitacions de 20 places

1 habitació de 10 places

1 habitació de 8 places amb lavabo pròpi

1 habitació de 4 places amb lavabo pròpi.

Com que les habitacions estan muntades amb molt espai, ens permeten omplir o treure llits segons les vostres necessitats.

Totes les habitacions són exteriors, l’espai i la llum natural són característiques a totes elles.

les habitacions de 20 places

les habitacions de 20 places

Els lavabos, cada un identificats per colors diferents, permeten identificar si has entrat al lavabo correcte només obrint la porta.

DSC_0252

 

 

Els lavabos tenen dutxa incorporada dins l’estancia, i el telèfon de la mateixa arriba fins a la tassa per facilitar la higiène.

Tots disposen de barres d’accessibliltat, i tots tenen la possiblitat de  cadires de dutxa.

Els lavabos individuals, són molt amples, anant fins als 8m2 de lavabo.

Totes les estancies disposen de cartells identificatius, dibuix amb acompanyament de lletra, amb fons blanc i resalt en negre per un contrast que faciliti la visibilitat a persones amb reducció de la capacitat de visió.

poms i cartells tàctils i visuals

Tots els poms de porta, manetes, interruptors, cartells i informacions d’interès són col·locats a 80 cms d’alçada. És la mida universal que permet accedir a ells a tot tipus d’autonomia: si ets un infant, si ets adult i estàs dret o assentat.

Les jardineres i el jardí sensorial també té els 80cms d’alçada.

 

La plaça dels horts, disposa de diferents alçades a les jardineres, per facilitar-hi l’activitat, sigui quina sigui la teva autonomia.

hortsLes taules i els taulells de la cuina i menjador tambe són a 80 cms.

cuina DSC_2851

 

 

 

 

 

 

 

Les piques, també de 80 cms d’alçada, són dissenyades i construïdes a mida. Disposen d’una rampa de capçal, que fa que l’aixeta mai et pugui esquitxar, i alhora et permet recuperar els objectes que et puguin caure a dins la pica, només arrosegant la mà.

IMG_3301

Els poms de les portes de les àrees de treball, són temàtics. Faciliten així, que amb el tacte dels mateixos, les persones amb limitació de visió puguin identificar a quina estança estan entrant. Al menjador, hi ha coberts de fusta. A la sala de tallers, pinzells.

poms tàctils temàtics

poms tàctils temàtics

Les portes tenen des de metre i mig d’amplada fins als 2 metres d’amplada.

 

 

 

 

 

 

 

sala de lectura

sala de lectura

 

vidrieres fins al terra

vidrieres fins al terra

 

 

Les sales no tenen finestres: tenen parets de vidre que faciliten la visibilitat dels exteriors i la llum natural, que és present a totes les estances i passadissos de la instal·lació.

 

 

 

 

 

taulaEls exteriors, dissenyats en esplanades de diferents nivells, condueixen a estables i espais per animals, a través de camins i passarel·les. Amb espais especials on veure postes de sol amb vistes a tota la carena…

 

 

 

 

 

 

 

porxo

 

 

 

 

 

 

El laberint de les olors, disposa de diferents camins que condueixen a racons màgics, la bassa dels peixos, o els bancs amb vistes a Pinós, el cor geogràfic de Catalunya.

els jardins accessibles

els jardins accessibles

El contacte directe amb els animals es facilita a través d’espais marcats dins el mateix jardí, que porten a cavalls, ponis, cabres, ovelles, conills, porquetes, oques… a viure i conviure al teu costat.

 

els animals a prop

els animals a prop

_MG_1074_MG_1119

_MG_1054

DSC_0792

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website