L’Auró és construït amb bioarquitectura, amb parets de fins 80 cms d’amplada, de fusta, amb grans vidrieres fins al terra, encarades al sud. Els 600m2 s’escalfen amb biomassa, i el confort de la bioconstrucció ens ofereix de manera natural i durant tot l’any una diferència de 5 graus amb l’exterior. Tenim el certificat d’eficiència energètica de nivell A.

– La seva superfície s’acull al paisatge que l’envolta, treballant amb fusta color roure, que l’integra als boscos de alzina, roure i ginebró del voltant, aconseguint un impacte paisatgístic mínim.

– Recollim tota l’aigua de la pluja, canalitzant els 600m2 de teulada cap a la bassa de reg. L’aigua que baixa dels torrents de la muntanya, també és canalitzada cap a aquesta bassa. La depuradora de bacteris acull tota l’aigua de les instal·lacions, les aigües grises de les dutxes i piques, i les aigües negres dels banys i lavabos, i les treballa per enviar-les a la bassa de depuració exterior. On després de conviure-hi amb animals i plantes, sobreeixeix a la bassa de reg per tornar a ser utilitzada.

– Apliquem un control dels residus generats per la instal·lació, i una política de gestió sostenible dels mateixos.

– L’ajardinament dels exteriors es realitza amb plantes autòctones, per minimitzar la necessitat de reg, i mantenir la biodiversitat autòctona i l’equilibri paisatgístic.

– Els exteriors i el sotabosc, es mantenen nets amb la col·laboració dels animals de l’Auró: cavalls, ponis, cabres i ovelles surten regularment a pasturar pels entorns, mantenint les casi 7 hectàrees de terreny propi, netes i segades.

– Tots els animals de l’Auró són cedits per families i particulars que no se’n poden fer càrreg. A l’Auró troben un espai on viuen atesos i en semi-llibertat, on poden venir a visitar-los sempre que vulguin.

– Tenim espècies autòctones de la zona, amb l’objectiu de fomentar el coneixement de la fauna i ramaderia del Solsonès i la Segarra.

– També tenim una línia de recuperació d’espècies en vies d’extinció, i en aquesta àrea arribaran aviat les ovelles xisqueta, les tortugues mediterrànies, el colom català amb les giralles, i la cabra catalana.

– Dins de la reproducció de espècies vegetals en vies d’extinció, treballem amb la Associació l’Arada i en conveni amb l’Associació l’Era. Amb aquest vincle col·laboratiu, la pròxima primavera esperem poder obrir el programa de treball amb espècies hortícoles catalanes en recuperació.

 

CONTACTE

Ens trobaràs a:

hola@auronatura.org

973 05 60 49

618 25 35 65

O ens pots visitar quan vulguis a:

Casa L’Auró

Camí de Llanera, s/n

25751 LLANERA

  El vostre nom (obligatori)

  El vostre email (obligatori)

  Telèfon de contacte

  Missatge

  Entrada de seguretat (obligatori)
  captcha

  Avís LegalCopyright © 2018dièresi disseny

  - amb el suport i la col·laboració de -