L’Auró és construït amb bioarquitectura, amb parets de fins 80 cms d’amplada, de fusta, amb grans vidrieres fins al terra, encarades al sud. Els 600m2 s’escalfen amb biomassa, i el confort de la bioconstrucció ens ofereix de manera natural i durant tot l’any una diferència de 5 graus amb l’exterior. Tenim el certificat d’eficiència energètica de nivell A.

_MG_0670

La seva superfície s’acull al paisatge que l’envolta, treballant amb fusta color roure, que l’integra als boscos de alzina, roure i ginebró del voltant, aconseguint un impacte paisatgístic mínim.

Recollim tota l’aigua de la pluja, canalitzant els 600m2 de teulada cap a la bassa de reg. L’aigua que baixa dels torrents de la muntanya, també és canalitzada cap a aquesta bassa. La depuradora de bacteris acull tota l’aigua de les instal·lacions, les aigües grises de les dutxes i piques, i les aigües negres dels banys i lavabos, i les treballa per enviar-les a la bassa de depuració exterior. On després de conviure-hi amb animals i plantes, sobreeixeix a la bassa de reg per tornar a ser utilitzada.

Apliquem un control dels residus generats per la instal·lació, i una política de gestió sostenible dels mateixos.

L’ajardinament dels exteriors es realitza amb plantes autòctones, per minimitzar la necessitat de reg, i mantenir la biodiversitat autòctona i l’equilibri paisatgístic.

 Els exteriors i el sotabosc, es mantenen nets amb la col·laboració dels animals de l’Auró: cavalls, ponis, cabres i ovelles surten regularment a pasturar pels entorns, mantenint les casi 7 hectàrees de terreny propi, netes i segades.

Tots els animals de l’Auró són cedits per families i particulars que no se’n poden fer càrreg. A l’Auró troben un espai on viuen atesos i en semi-llibertat, on poden venir a visitar-los sempre que vulguin.

Tenim espècies autòctones de la zona, amb l’objectiu de fomentar el coneixement de la fauna i ramaderia del Solsonès i la Segarra.

També tenim una línia de recuperació d’espècies en vies d’extinció, i en aquesta àrea arribaran aviat les ovelles xisqueta, les tortugues mediterrànies, el colom català amb les giralles, i la cabra catalana.

Dins de la reproducció de espècies vegetals en vies d’extinció, treballem amb la Associació l’Arada i en conveni amb l’Associació l’Era. Amb aquest vincle col·laboratiu, la pròxima primavera esperem poder obrir el programa de treball amb espècies hortícoles catalanes en recuperació.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website