Estiu de 2006, en una casa de colònies de Vilanova de Meià, arriba un grup de nenes i nens de colònies d’estiu, organitzades per la ONCE. Els seus monitors ens expliquen que no troben llocs adequats on anar de colònies, que es troben amb discursos discriminatoris, amb instal·lacions amb barreres arquitectòniques, o amb activitats poc adequades pel seu perfil de infants amb necessitats educatives especials.Ens plantegem crear una casa de colònies adequada a tot tipus de perfil, on siguis com siguis puguis gaudir de la natura i del lleure plenament, puguis gaudir de qui ets! Un lloc on ni en els espais, ni en els tallers, ni en els horaris no hi hagi barreres d’accés:

NEIX UN SOMNI

2007 – Busquem referents que treballin l’espai del lleure obert a tothom , o especialitzat en necessitats educatives especials. No trobem cap activitatespecialitzada a Catalunya, ni a l’Estat Espanyol. Fem recerca a Europa i trobem Thrive.uk, una entitat que fa teràpies aplicades a tot tipus de perfils, a través de la horticultura.

– Busquem una zona on poder alçar el projecte, amb natura a prop i accessible: estem entre el Berguedà i el Solsonès. Per la seva proximitat a les capitals de província, i pel seu potencial mediambiental i natural.

2008 – Viatgem a Londres: Fem voluntariat a l’entitat Thrive. Rebem el traspàs de la seva metodologia, i l’aprenentage del desenvolupament en diferents models: urbans i rurals.

 2009 – Iniciem la recerca de recursos: disseny del projecte, inventari d’opcions disponibles. Contacte amb el programa INICIA a l’entitat d’assessorament empresarial Creant, de Barcelona.

– Primeres redaccions del pla d’empresa, i disseny de les etapes de realització del projecte.

– Trobem el terreny on s’alçarà l’Auró: la Familia Albets – Moreno ens ofereix un terreny prop de Solsona, amb unes condicions econòmiques molt beneficioses, i amb finançament propi de la familia.

– S’inicia la creació de la xarxa de professionals i assessors que participen en el disseny del projecte, el pla pedagògic i la xarxa social que el farà real.

 2010 – Es dissenya el projecte arquitectònic de la mà de  l’arquitecte Jaume Espinal,  col·laboració imprescindible i desinteressada.

– S’inicien els tràmits burocràtics per als permisos de construcció de les instal·lacions en terreny rústic.

– S’inicia la recerca del finançament necessàri per dur a terme el projecte: 800.000€

2011- Es constitueix la Granja Escola L’Auró davant de notari.

– Entra dins el programa Leader de Dinamització Rural amb Fons Europeu FEDER.

– El Ministerio de Medioambiente ens reconeix com una de les Bones Pràctiques en el Medi Rural

– L’Obra Social de La Caixa  premia L’Auró com un dels 20 millors projectes d’economia social de l’Estat Espanyol

– La ruta del finançament necessàri per al projecte emprèn la fase final

2012- Es tanca el finançament i s’inicien obres: es posa la primera pedra.

– Un dels principals agents econòmics del finançament cau, i es paralitza el desenvolupament del projecte.

– S’inicia de nou la recerca del finançament necessàri. Comença la odissea final amb un compte enrrera marcat pel Fons Europeu LEADER: les obres subvencionades han d’acabar abans de setembre 2013.

2013- Amb la implicació imprescindible de Tàndem Social i Coop57, es redissenya la ruta financera i la constitució de la xarxa social que farà fort i solvent el projecte de l’Auró.

– Es realitzen les primeres colònies d’educació especial amb professionals de l’Auró. Com que no tenim les obres acabades, Can Joval ens cedeix les seves instal·lacions per desenvolupar les activitats.

– Coop57, Gicoop, Fons d’inversió privats, aportacions filantròpiques de families particulars, i Triodos Bank, tanquen el finançament dels 600.000€, a 30 de juny.

– Es reemprenen les obres. Amb dos mesos s’alça tot l’Auró. A 30 d’agost s’entrega les claus: els terminis marcats pel Fons Europeu s’han complert. S’activen els 200.000€ del fons FEADER.

– Ens sel·leccionen dins el programa @emprensocial de la Generalitat de Catalunya.

– Ens otorguen un dels 3 premis extraordinaris de l’Asociació Acció Solidària Contra l’Atur.

– La Generalitat de Catalunya presenta el Projecte de l’Auró al Primer Congrés de Turisme Accessible Internacional, a Salamanca.

– Octubre: l’Auró obre les portes al món. EL SOMNI COMENÇA A FER-SE REALITAT…

– Les instal·lacions estan acabades, però a l’exterior no hi ha res més que terra i fang: no hi ha jardins, no hi ha estables, no hi ha animals… comença la construcció de l’entorn.

– La col·laboració d’entitats, voluntaris, personal de l’Auró, veïns i amics del projecte, fan possible la realitzacio de més de 2 hectàrees ajardinades, horts, i hàbitats  per als més de 30 animals que avui viuen aquí.

2014- L’Auró inicia activitat plena.

LA REALITAT DEL SOMNI JA ÉS AQUÍ!

 

CONTACTE

Ens trobaràs a:

hola@auronatura.org

618 25 35 65

O ens pots visitar quan vulguis a:

Casa L’Auró

Camí de Llanera, s/n

25751 LLANERA

  El vostre nom (obligatori)

  El vostre email (obligatori)

  Telèfon de contacte

  Missatge

  Entrada de seguretat (obligatori)
  captcha

  Avís LegalCopyright © 2018dièresi disseny

  - amb el suport i la col·laboració de -