El poder terapèutic de la zooteràpia i de l’horticultura en les patologies mentals, cognitives i físiques, ve demostrat en les últimes dècades a Europa, per resultats importants. El contacte amb la natura, i el treball amb animals i plantes, potencien la rehabilitació de les persones afectades de malalties o limitacions mentals i físiques.

Són un puntal important en el desenvolupament sa i el creixement personal en infants i adults amb necestitats educatives especials,  així com una eina molt important per als seus familiars com a vehicle de comunicació.

zooterapia

L’intercanvi amb el contacte directe amb la natura, animals i plantes, sers vius que transmeten vibracions, ens obren uns canals de comunicació amb l’exterior, i de connexió amb l’entorn, conduint-nos a una fluidesa natural cap al creixement emocional, i l’obertura personal cap a la superació de barreres. D’aquí en surt un potencial terapèutic que obre les portes a treballs més específics que van des de la reinserció social fins a la millora del benestar.flors

Els beneficis de la jardineria i del cultiu de plantes, és molt extens, es basen en tres eixos vertebrals:

  • Estimulació sensorial: Olors, colors,sons, gust i tacte.
  • Estimulació física: Les labors actives de la Jardineria.
  • Estimulació emocional: La natura, la cura i el retorn de L’atenció donada.

Beneficis directes cap a les habilitats verbals, les socials, la cooperació i l’amistat, l’elaboració de l’intel•ligència emocional, i el treball propi sobre l’estat d’ànim.

 

horticultura terapeutica

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*
*
Website